Tarantule RO mania

Forumul iubitorilor de Tarantule, scorpioni, reptile si alte animale de companie
Acum este 07 Sep 2010, 02:51

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 98 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: cube enclosure
MesajScris: 08 Mar 2010, 00:12 
Neconectat
subadult

@shakw0n - man, super-felicitari! Am cam lipsit o perioada de p-aci, si nu am mai fost la curent cu avansul tehnicii.
Ti-au iesit super ! Toate, chiar si primul, care de obicei e chix.....
Am si eu o intrebare , nelamurire...sau dorinta -sa-i zic asa... :
Vreau sa-mi fac un organizer la tarantule. Un fel de tarantularium. Care tre sa respecte urmatoarele :
- 1 - Avand mai multe, nu ma intereseaza prea tare sa fie terarii de display, adica , ma intereseaza sa fie dimensiunea minima care poate sa gaszduiasca un adult-subadult
- 2 - avand copil mic , ma intereseaza siguranta - acest aspect cred ca se respecta cu incuietorile care le-ai pus la ele. As dori sa evit evadarile ....tocmai am trecut recent printr-un astfel de eveniment nedorit, iar unui copil de 2 ani e greu sa-i spui ca tarantula care fuge pe jos prin sufragerie, cu toate ca pare, totusi nu e o jucarie ,
- 3 - sa ocupe cat mai putin spatiu, toate impreuna,si din acest considerent, as dori sa fie cuplate. Adica sa aiba pereti comuni . Sa fie cate 2-3 lipite una de alta pe un rand, si poate cate 2-3 coloane.
- 4 - sa fie totusi accesibile la curatenie, hranire , etc
- 5- mi-ar fi placut sa le fac eu, dar , din experienta proprie, vor iesi muult mai scumpe decat facute de un profesionist, mult mai urate, mult mai neingrijit lucrate, si pana la urma, tot voi apela la un profesionist, si le voi plati din nou. Asa ca apelez din start la tine....
Am sa ma gandesc la o schita, dar sunt deschis la orice propunere-idee care vine de la tine . Stiu ca din considerente tehnice, unele idei vor ramane doar teoretice....

Sus

MesajScris: 08 Mar 2010, 00:27 
Neconectat
subadult

Am facut niste schite, in graba, si cam neprofesionale, dar as vrea sa-ti faci o idee despre ce vreau sa spun. Sunt ceva gen cutiile alea in care se pun bomboanele vrac sau semintele vrac, cu capac, pe care-l ridica doamnele vanzatoare si inroduc o lopatica ca sa scoata marfa sa o cantareasca. Ceva de genul :
Imagine
Imagine
Imagine

Sus

MesajScris: 08 Mar 2010, 02:00 
Neconectat
Egg

foarte frumoase /lucrarile shakw0n !!app ai postat cateva poze cu 3decoruri imi poti spune sh mie din ce sunt facute./?polistiren cumva./? poti da ceva detali despre confectionare./?dak nu cumva este secret :D ...Respect!

Sus

MesajScris: 08 Mar 2010, 05:15 
Neconectat
Expert Of Ts

Multumesc pt complimente baieti.
@bok- am inteles din schitele prezentate cam ce ai dori tu, dar problema este urmatoarea.
Eu debitez placile de plexiglas pe laser, iar laserul nu taie decat drept. Din ce vad in schite partea frontala a cutiilor formeaza un unghi de 90°, asta ar insemna ca una din laturi sa fie taiate la 45° ceea ce laserul nu poate face.
Ca sa ma intelegi mai bine pun o schita.
Imagine

Din pacate le pot taia doar la 90°, dar am sa incerc sa vad poate gasesc o solutie.
Sincer, parerea mea e ca facandu-le asa reduci mult din vizibilitatea frontala iar accesul in interiorul cutiei e cam greu.
Si nu prea am inteles cum anume va fi deschiderea, banuiesc ca in sus se va ridica partea cu cercul negru pe ea, am dreptate? Am vazut genul asta de cutii dar niciodata nu m`am uitat atent la ele pt mai multe detalii.
Am sa incerc sa mai fac o schita zilele astea sa vezi cam cum m`am gandit.
Daca vrei putem tine legatura pe YM sa mai discutam si alte detalii referitoare la cutii.
Uite id-ul meu: shakw0n, da-mi un semn cand ai putin timp liber.
Te salut

@BROs, nu este nici un secret ;)
Iti spun cum fac eu decorurile(sunt mai multe modalitati).
Iau o placa de polistiren expandat de 50mm grosime, o tai la dimensiunile dorite, incep si imi desenez cu un marker formele dorite(aici ai nevoie de putina imaginatie), pe urma sculptez cu un cutter mic pe desenele facute anterior si intr-un final aplic siliconul peste care presar fibra de cocos (JBL,Exoterra, etc) si il las la aerisit 24-48ore pt a se duce mirosul de silicon.
Daca nu ai observat este postat un filmulet in primul post de pe acest topic cu un individ care face cam acelasi lucru ca si mine, numai ca el foloseste polistiren extrudat iar formele le da cu o bormasina.(e chiar mai simplu decat le fac eu)
Sper ca te ajuta cu ceva ce am scris mai sus.
Multa bafta

Sus

MesajScris: 08 Mar 2010, 05:29 
Neconectat
Expert Of Ts

Scuze BROs, nu e filmuletul de la prima pagina cel la care ma refeream, le`am cam incurcat.
Asta e filmuletul de care spuneam mai sus.

Sus

MesajScris: 08 Mar 2010, 09:04 
Neconectat
subadult

Da, shakw0n, ti-am zis, ca stiu ca dorintele teoretice nu pot fi transpuse in practica din cauza dificultatilor tehnice.....
Stiu asta si de aia vreau sa colaboram sa iasa treaba buna.
Iti dau add la mess

Sus

MesajScris: 08 Mar 2010, 20:52 
Neconectat
Egg

ms mult pt explicatie shakw0n ,incerc sa fac si eu cva asemanator unui terariu din sticla pt o specie terestra de tarantula p care inca nu o am :D, ..mai intai terariul! ..fac cinste dak iese bine..sh scuze dak sunt off topic

Sus

MesajScris: 12 Aug 2010, 11:48 
Neconectat
Expert Of Ts

Noile modele EXOCUBE
Sunt facute in totalitate din plexiglas debitat pe laser.
Terariile se pot face doar pe comanda.(cele din imagini au fost vandute)
Date de contact
YM!: shakw0n
email: shakw0n@yahoo.com

Terariu pt specii terestre cu dimensiunile de 40x25x20cm (Lxlxh).
Imagine

Imagine

Imagine

Terariu pt specii arboricole cu dimensiunile de 25x25x40cm (Lxlxh).
Imagine

Imagine

Imagine

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 98 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Ora este UTC + 2 [ DST ]